به گزارش مشرق، همزمان با تلاش کشورهای جهان برای مهار شیوع بیماری "کووید- 19" از طریق اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، این ویروس همچنان جان هزاران نفر را در روز میگیرد.
قطر و کویت، روز گذشته شاهد کاهش ملموس شمار مبتلایان به ویروس کرونا بود در حالیکه در عربستان سعودی، امارات، بحرین و عمان طی روز دوشنبه آمار تصاعدی اعلام شد.
وزارت بهداشت قطر از ثبت 7 مورد جدید مبتلا به ویروس جدید کرونا در روز دوشنبه خبر داد و بدین ترتیب، شمار مبتلایان در این کشور به 501 نفر افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید:
در کویت نیز به قول سخنگوی رسمی وزارت بهداشت آن، امروز 2 مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شد و شمار مبتلایان تا کنون 191 نفر اعلام شده است.
وزارت بهداشت بحرین نیز عصر دوشنبه با اعلام اینکه طی همین روز 15 مبتلا به کرونا بهبود یافتهاند، از افزایش شمار مبتلایان به این بیماری به 377 نفر خبر داد.
عربستان سعودی نیز روز گذشته با ثبت 51 مورد جدید آلوده به ویروس کرونا، از افزایش شمار مبتلایان به 562 مورد خبر داد.
عربستان که بیشترین موارد ابتلا را در میان کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس دارد از روز گذشته به مدت 3 هفته مقررات منع رفت و آمد وضع کرده است.
امارات نیز تعداد کلی مبتلایان به کرونا را 198 نفر و فوتیها را یک نفر اعلام کرده که 45 نفر از این آمار مبتلایان در روز گذشته به ثبت رسید.
در همین راستا، فرودگاه بینالمللی دوبی، پرترددترین فرودگاه دنیا، از روز چهارشنبه و با لغو تقریبا تمام پروازهای مسافری امارات متحده تعطیل میشود.
وزارت بهداشت عمان نیز اعلام کرده است که در روز گذشته 11 مورد مبتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده و بدین ترتیب شمار مبتلایان در این کشور به 66 نفر رسیده است.
شیوع وحشتناک در مصر و عراق
آخرین اخبار از آمار مبتلایان به کرونا در دیگر کشورهای جهان عرب نیز حاکیست که عراق روز گذشته با ثبت 33 مورد جدید مبتلا به کرونا و 3 فوتی بر اثر این بیماری، از افزایش شمار مبتلایان به 266 نفر و شمار فوتیها به 23 نفر خبر داد. عراق همزمان با افزایش آمار مرگ و میر مقررات مربوط به قرنطینه را تا روز شنبه تمدید کرده است.
وزارت بهداشت اقلیم کردستان عراق نیز روز گذشته از ثبت 12 مورد مبتلا به کرونا در اربیل خبر داد.
وزارت بهداشت مصر نیز آمار نهایی مبتلایان به کرونا در کشور را 366 نفر و فوتیها بر اثر این بیماری را 19 نفر اعلام کرد.
در لبنان نیز شمار مبتلایان تا عصر روز دوشنبه 256 نفر اعلام شده است.
در نوار غزه نیز اولین موارد ابتلا به کرونا روز گذشته شناسایی شده و نگرانی از شیوع بیماری در یکی از متراکمترین مناطق جمعیتی دنیا افزایش داده است که با محاصره اقتصادی هم روبرو است.
آخرین خبرها از فلسطین اشغالی نیز حاکی از گسترش شتابنده ویروس کُشنده کرونا در آن است. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، امروز از افزایش مبتلایان به این ویروس به 1656 نفر خبر داد که حال 31 تن از آنها وخیم است.
سوریه، لیبی و یمن
موضوع قابل توجه این است که در کشورهای جنگزده از جمله سوریه، یمن و لیبی به رغم نبود امنیت و ثبات در آنها، هیچ مورد ابتلا به کرونا به ثبت نرسیده است که گفته میشود دلیل اصلی ممکن است این باشد که این کشورها در نتیجه جنگهایی که شاهد هستند، جذابیت توریستی ندارند.
ولی، وزیر بهداشت سوریه روز گذشته اولین مورد ابتلا به کرونا در کشور را تایید کرد باعث نگرانی شدید سازمانهای امدادی شده است.
مغرب عربی.. فوتیها نگرانکننده اعلام شده است
سه کشور اصلی مغرب عربی، یعنی الجزایر، مغرب و تونس( به استثنای موریتانی و لیبی) در مجموع شمار مبتلایان به کرونا کمتر از 400 نفر است که این رقم معادل حدود 12 درصد از کل مبتلایان در جهان عرب است. ولی شمار فوتیها بر اثر این بیماری در هر سه کشور نگرانکننده اعلام شده است. الجزایر با ثبت 17 فوتی، در صدر فهرست قرار گرفته است، در مغرب 4 نفر و در تونس نیز 3 نفر تاکنون فوت کردهاند.
وزارت بهداشت تونس روز دوشنبه از ثبت 14 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و افزود با ثبت موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا، آمار مبتلایان به 89 نفر رسیده است.
موریتانی و سودان
بر عکس بیشتر کشورهای عربی، در موریتانی و سودان فقط دو مورد مبتلا به کرونا و یک فوتی ثبت شده است.
بر اساس آخرین آمارها تا عصر روز دوشنبه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان از 372 هزار نفر گذشته و آمار مرگ و میر به بیش از 16 هزار نفر رسیده است. افزون بر 101 هزار نفر هم بهبود پیدا کردهاند.